Piektdiena, 03 marts 2023 22:25

Pārdomas...

Uzrakstīja 

Retorisks jautājums: kurš pēc 10-15-20 gadiem Ludzas novadā strādās par ārstiem un provizoriem (nerunājot jau par tādu sīkumu, kas nevienu neuztrauc, kā ķīmijas skolotāji)?

Šodien uzzināju, ka visā Ludzas novadā šogad centralizēto eksāmenu ķīmijā kārtos tikai viens skolēns. Vai Ludzas novads tāds ir vienīgais?

Šīs fakts lika kārtējo reizi aizdomāties par to, kāds "sausais atlikums" ir reformām, kas nu jau apmēram desmit gadus tiek realizētas, lai uzlabotu izglītības sistēmu valstī, bet rezultātā šī sistēma novēsta līdz tādam stāvoklim, kādā esam nonākuši (vajadzīgā daudzumā nav kvalificētu skolotāju, nav mācību grāmatu, saturs un mācību plāns tika nepamatoti izkropļots… šo sarakstu varētu turpināt).

Jāpiemin, ka vēl līdz galam nav sabojāta vērtēšanas sistēma, bet pie tā ierēdni sistēmiski un neatlaidīgi strādā, tātad jādomā, ka tuvākā laikā to galīgi izkropļos arī. Vai tiešām ir jāiebrauc gravī, lai saprastu, ka “Hamelnas žurku ķērāji” veduši izglītības sistēmu virzienā, kas neatbilst sabiedrības vajadzībām.

P.S. Runas, kas aranžē reformas, pēc satura ir apburošas. Bet… no seniem laikiem taču ir zināms uz kurieni ved ceļš, kas ir bruģēts ar labiem nodomiem…  

Lasīts 667 reizes Pēdējo reizi rediģēts Sestdiena, 04 marts 2023 13:05
Mihails Gorskis

Projekta vadītājs un zinātniskais redaktors

Mājas lapa: www.kimijas-sk.lv E-pasts Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
Aktīvā pozīcija: Sākumlapa Viedokļi Pārdomas...