Šodien sākas skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konference

Turpat pustūkstotis Latvijas talantīgāko skolēnu no 117 skolām 12. un 13. aprīlī Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) telpās studentu pilsētiņā Ķīpsalā prezentēs 387 zinātniski pētnieciskos darbus (ZPD) sešās zinātņu nozaru grupās.

Šogad pilnībā mainīts konferences formāts un skolēni ar darbiem iepazīstinās atbilstoši starptautiskajai skolēnu zinātnes konferenču praksei - intervijās ar Latvijas vadošajiem zinātniekiem un mācībspēkiem stendu referātos. Pirmoreiz arī visus ZPD finālistus uzņem viena universitāte — RTU. 

Skolēnu 43. zinātniskās pētniecības darbu konference ir noslēgums piecu reģionālo zinātnisko konferenču ciklam. No 1112 pētnieciskajiem darbiem, kuru autori pārstāv 184 vispārējās izglītības iestādes, uz valsts mēroga zinātnisko konferenci izvirzīti 387 labākie darbi, ko izstrādāja 458 skolēni. Darbi aptver plašu tēmu loku, sākot no ikdienā un sadzīvē aktuāliem jautājumiem, piemēram, «Ieteikumi pedagogiem darbā ar skolēniem stostīšanās problēmu mazināšanai» un «Gēla nagu lakas krāsa dažādu spuldžu starojumā» līdz pat sarežģītām zinātniskām tēmām - «Permutācijas un maģiskās slēgtās lauztās līnijas trijstūra režģī» un «ERBB2 gēna kopiju skaita analīze Her2 pozitīvos krūts vēža audos».

Šogad ievērojami pieaugusi skolēnu interese par dabaszinātnēm. Šajā nozarē tiks prezentēts vislielākais darbu skaits – 103. Ja iepriekš skolēnu prezentācijas uzklausīja komisija, tad šogad ir piesaistīti 120 Latvijas zinātnieki un mācībspēki, kas intervēs un sarunāsies ar dalībniekiem viņu stendos. 

Lasīts 813 reizes
Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
Aktīvā pozīcija: Sākumlapa Notikumi Šodien sākas skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konference